PICHAI HOUSE

nawanin59-024s

PICHAI HOUSE is located in the middle-density residential area of Bueng Kum in Bangkok, neighborhood of detached houses, small apartment, factory, and undeveloped land.  The initial idea is to create a getaway place from the city’s potent mix of air pollution, high-temperatures, humidity, and rainy-season flooding, and to live harmoniously in the community.

nawanin59-001s

THE CONCEPT is to create a compacted active core within an extended passive boundary.  A set of squared grid, oriented at 45-degree to its border was implied to the master plan, enlarging outdoor space and creating a triangle pocket gardens.  Simple geometry, while two squares are joined at the corner creating a primary layout, two identical volumes are vertically connecting by internal stairs, and external ramp.

Considering micro climate, the house is raised on pillars to take advantage from natural light and ventilation.  Wall and opening arrangement gives it shades, and activates the air flow.  The interior and landscape planning compliments the overall environment.  In consequence, each room has its own lively private garden, and shares with neighbors as a lighted-airy enclosure.

By its spatiality, orienting architectural system, re-thinking shared boundary and being responsively to its environment, this house aims to be a retreated living place that activates a lively environment for neighbors.

nawanin59-002sPrint

nawanin59-004s

nawanin59-005s

nawanin59-013s

Print

nawanin59-011s
nawanin59-019s
nawanin59-021s
nawanin59-022s
nawanin59-007s

nawanin59-033aPrintnawanin59-029s
nawanin59-031s

Project Information
Category Private House
Completion Year 2013
Built Area 280 sq.m.
Location Bangkok, Thailand
Lead Architect Kittiya Choowanthanapakorn
Engineer Sawangrat Construction
Material and Technical Consultant WP Supply
Photographer Soopakorn Srisakul




Advertisements