VANG VIENG ECO LODGE

20170228_093948

Vang Vieng Eco Lodge‘s 10-villa renovation in Lao DPR. By the Song River, in the midst of trees and mountains. Each existing wooden villa, which was more than 20 years old, lay along the cliff and opened their front door into the camping area. According to changing customer behavior, the owner would like to redesign the Villa for better privacy and Camping Activities.

20170228_094228

e20170227_09290020170228_104158

Insert New Elements & Making Functional Landscape

The design concept begins by flipping the villa planning diriection by locating its front door on the cliff side and combining it with terrace space to enrich the relationship between the building and the rich surrounding nature. Second, an attached modern concrete convenience bathroom component, a white solid gable block to serve as a buffer element facing the camping area. Finally, create a distancing landscape walkway between each villa to serve as a pathway for all visitors to reach the cliff and reverside refreshing area.

eIMG_4638

20170228_094811

Living in Harmony with Nature

The renovation process aims to reuse as much of the existing wooden structure and materials as possible in order to reduce the carbon footprint of new construction. The new addition, white concrete bathroom unite, is designed with 2-cantilivered columns to leave the smallest footprint on the ground, to live harmoniously with nature, and to provide travelers with a nature-friendly experience.

eIMG_4441

e20170228_095236

e20170227_093210

20170228_105505 (HP's conflicted copy 2020-06-22)

IMG_4598_1

i20170227_090613

i20170227_112313

IMG_4486

IMG_463320170228_095106

Project Information
Category Architecture, Interior, Landscape Renovation Design
Completion Year 2018
Location Vang Vieng, Lao PDR
Architects Kittiya Choowanthanapakorn, Tavich Tanee, Pinai Sirikiatikul
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close